Akıllı ev otomasyonu nedir?

Akıllı ev otomasyonu yalnızca evinizde değil, çalışma alanlarınız olan ofislerde, toplantı salonlarında, yat ve teknelerde, araçlarınızın içersinde de sizlere eğlence, konfor ve rahatlık gerçekleştiren bir çözümler bütünü. Bu sistem yardımıyla aydınlatma, ses, video ve iklimlendirme kullanımınızı oldukça kolayleştirerek, size oldukça konforlu bir hayat kısmı sunulur.

Evinizdeki elektronik cihazların birbirleri ile konuşup, hayatınızı kolayleştirecek pek çok işi sizin yerinize gerçekleştirmesi akıllı evlerin en mühim özelliklerinden. Örneğin, gün ortamında nem oranının sensörler doğrulusunda okunup, bahçenizin sulanması amacıyla gereken su miktarına gore sulamanın yapılması eviniz akıllı ise mümkün. Buzdolabınızdaki malzemelerin azaldığının verisini cep telefonunuza gönderebilirsiniz. Eve giriş ve çıkışlarınız amacıyla hoşgeldin ve hoşçakal senaryolarında yapılmasını istediklerinizi belirleyip, kapınızın yanısıra konumlandırılan dokunmatik ekranlardan tek dokunuşla senaryodaki işlemleri gerçekleştirmeniz mümkün. Hatta ve hatta, güneşin doğuş-batış saatlerinin evinizin olduğu koordinatlara göre her gün verisinin alınarak panjur düzeninizin değişik seviyelendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Gelişmiş medya sistem idaresi özellikleri yardımıyla, evinizin bütün odalarında aynı anda müzik yayını yapabilir, değişik odalarınızda değişik uydu sistemlerinden yayın yapılmasını sağlayabilirsiniz. Farklı televizyon yayın sağlayıcılarının kumandalarındaki özelliklerin hepsini tek bir kumanda üzerinden yaparak, evinizdeki kumanda karışıklığının önüne geçebilirsiniz.

Kişiselleştirilebilir senaryolarınızda hayalgücünüzün sınırlarını zorlamamanız amacıyla bir namacıyla yok. Evinizdeki her kişinin gereksinimlerine ideal senaryolar belirlenebilir. Her gece belli bir saatte evinizdeki ışıkların sırayla yanıp belli bir sure sonra sönmesinin simüle edilmesi gibi çok kolay ama etkili senaryolarla evinizin güvenliğine mühim ölçüde katkı sağlamanız zor değil.

Akıllı ev, büroların kullanıcılarına sunmuş olduğu konforlu özelliklerinin yanısıra, elektrik kullanımında de olumlu katkıları bulunmaktadır. Ofisinizdeki cihazların kullanılmadığı vakitlerde elektrik enerjisinden tamamiyle kesilmesi, evinizden uzakta olduğunuz vakitlerde açık kalan klimaların ve aydınlatmaların kolay bir şekilde kapatılabilmesi gibi kolay çözümlerle tabiata olan katkınızı artırmanız mümkün.

Her gün mühim ilerlemeler yaşanan teknoloji dünyasının akıllı ev çözümlerine getirdiği yeniliklerin de kullanıcı deneyimlerine gerçekleştireceği katkılar heyecan verici olacaktır.

http://adpin.net/aDyQU

Leave a comment